• Home
  • > Ambulante begeleiding

AMBULANTE BEGELEIDING

Naast dagbesteding en logeeropvang voor kinderen met autisme of aanverwante psychische stoornissen bieden we ook ambulante begeleiding. de ambulante begeleiding vind over het algemeen thuis plaats. 1 van onze medewerkers komt op de afgesproken dag en tijd bij u thuis langs.

De eerste 6 weken is een wen periode. Wanneer de wenperiode voorbij is stellen we samen een zorgplan op met doelen. In de ambulante begeleiding wordt er gewerkt aan de leerdoelen.

 

We werken met de methode: "geef me de 5" en "plan B". We kunnen u tevens helpen om een auti-vriendelijke thuissituatie te creëren.

 

  • Het bieden van structuur
  • Het reduceren van prikkels door een andere richting
  • Hulpmiddelen aanreiken met behulp van pictogrammen 
  • Individuele problemen oplossen 
  • Kleurenadvies in vertrekken als een slaapkamer of een andere leefruimte

 

Het is gebleken dat er thuis rust kan komen door bovengenoemde dingen aan te passen.

 

Voor meer informatie kunt u het contactformulier invullen of bellen met 0111-671321

 

Onze ambulante begeleiding kunt u betalen van het ZIN of vanuit PGB. Meer informatie kunt u vinden onder het tabblad Financiën.

Aan de Hand beschikt over 25 slaapkamers, waarvan 2 slaapkamers op de begane grond zijn voor mindervalide deelnemers. Daartussenin is een MIVA badkamer met toilet.

 

De deelnemers slapen alleen in een slaapkamer en kunnen gebruik maken van een toilet en/of douche in het centrale gedeelte van de eerste verdieping.

 

De slaapkamers hebben een cijfer en een dierenthema, zodat de deelnemer goed kan onthouden in welke kamer hij of zij slaapt. De naam wordt met een foto in het kamerbordje geschoven, zodat ook voor de zorgkundig coaches duidelijk is wie er in welke slaapkamer slaapt.

 

In de nacht is er minimaal 1 zorgkundig coach aanwezig in de vorm van een slaapdienst. Deze slaapt in leidingkamer 1 of 2.