OVER AAN DE HAND

Op het mooie eiland Schouwen-Duiveland ligt het kleine gehuchtje Brijdorpe, gelegen tussen Brouwershaven en Scharendijke.

 

Aan de Hand is in 2008 ontstaan op het voormalige landbouwbedrijf van Leo en Astrid, waar Leo geboren en getogen is.

 

Als ouders van kinderen met ADHD en/of autisme en de verpleegkundige achtergrond van Astrid is het idee geboren om een begeleidingscentrum voor kinderen met autisme en/of aanverwante stoornissen op te richten.

De heerlijke grote speeltuin, de paarden, ezels  en kleine dieren zorgen ervoor dat de kinderen met volle teugen van  het plattelandsleven kunnen genieten. En dat met het doel om de kinderen tools te geven hoe ze zich staande kunnen houden in deze huidige maatschappij waarin presteren op de eerste plaats staat.

 

In eerste instantie zijn we een logeerhuis en bieden opvang voor kinderen in het weekend en in de schoolvakanties. In de loop van de jaren is er meer behoefte ontstaan voor tijdelijk verblijf tijdens schooldagen. Op dit moment is er een groep kinderen die door de weeks verblijft bij Aan de Hand en met de taxi naar school gaat. Sommige kinderen blijven bij Aan de Hand voor dagbesteding.

 

We bieden zorg op maat, dat wil zeggen dat per deelnemer gekeken wordt wat de zorgvraag is. Dit kan zijn van 24/7 het hele jaar door, tot 1 nachtje slapen in de week, van dagbesteding op zaterdag tot elk weekend logeren.