DAGPROGRAMMA LOGEEROPVANG

Voor ieder weekend/schoolvakantie krijgen jullie het programma per e-mail toegestuurd. Het is uw keuze of u het programma van te voren bespreekt of dat de deelnemers het bij Aan de Hand te horen krijgen wat ze gaan doen.


De deelnemers worden ieder weekend door de begeleiders ingedeeld in een groep. de maximale groepsgrootte is 8 deelnemers met 2 gediplomeerde begeleiders.


We hebben 4 groepen:


  • Groep wit: De jongste deelnemers zitten in groep wit. De gemiddelde leeftijd is tussen de 4 en 8 jaar. 
  • Groep rood: De deelnemers tussen de 8 en 10 jaar zitten in groep rood 
  • Groep groen: Groep groen is een meiden groep, naast de meiden zitten er ook enkele jongens bij. De gemiddelde leeftijd van de groep is tussen de 12 en 15 jaar. 
  • Groep blauw: In groep blauw zitten onze pubers/tieners.

Let op: De leeftijden zijn richtlijnen. Uiteindelijk kijken we naar ieder kind waar hij/zij het beste bij past. We houden rekening met de activiteiten, interesse of de sociaal emotionele leeftijd.

Wij verzorgen wekelijks een dagprogramma.

 

De eet en drinkmomenten zijn vast: 8.30 uur, 10.15 uur, 12.00 uur, 15.15 uur en 17.30 uur.

Alle tijden tussen de eet en drink momenten wordt ingevuld met activiteiten. Je kunt denken aan: knutselen, musea, strand, bos, buitenspelen, vrij spelen, binnen of buitenspeeltuinen, verzorging van dieren, mentorschap, make-up, SOVA spellen, in en out side games of bakken en koken.

 

De inbreng van de deelnemers wordt meegenomen in het dagprogramma. We proberen ons zo goed mogelijk aan te passen aan de wensen/interesse van de deelnemers. 

 

Doormiddel van pictogrammen wordt het programma in iedere groep visueel gemaakt. Dit geeft een voorspelbare omgeving en bevorderd de zelfredzaamheid van de deelnemers. Ook de zelfverzorging wordt gestimuleerd met pictogrammen. In iedere wc en douches zijn de handelingen gevisualiseerd. Op deze manier zijn er al veel deelnemers bijvoorbeeld zelfstandig geworden tijdens het douchen.