FINANCIEN

Wanneer u een budget krijgt toegewezen is dit tegenwoordig voor 3, 6 of 12 maanden. Als de indicatie is geregeld kunt u telefonisch contact met ons opnemen: 0111-671321. Wij zijn het beste te bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 9:00 en 14:00 uur. We zullen u daarna uitnodigen voor een kennismakingsgesprek. Wanneer u voor Aan de Hand kiest regelen we de administratieve zaken en daarna kunt u starten.

 

Zorg in Natura (ZIN)

 

Per mei 2012 levert Aan de Hand Zorg in Natura via Samenwerkende Zorgboeren Zuid (SZZ). Om Zorg in Natura te ontvangen moet u uw kind aanmelden bij de gemeente waar u woont. Op basis van een intake/inschrijfformulier en een gesprek wordt uw situatie beoordeeld. U krijgt indien de situatie positief wordt beoordeeld een budget toegekend. Het ZIN budget kunt u besteden bij de zorgverlener waarvoor dit aangevraagd is. Op = op. U ontvangt geen factuur en hoeft geen administratie bij te houden. Aan de Hand factureert de zorg bij de Samenwerkende Zorgboeren Zuid (SZZ), SZZ factureert bij uw gemeente. ZIN vanuit de WLZ en de jeugdwet dient aangevraagd te worden op de AGB code van SZZ

 

DE AGB code van SSZ is: 73732508 (ZIN)

PGB (persoonsgebonden budget)

 

Zorg vanuit een PGB is ook mogelijk. U kunt zich aanmelden in de gemeente waar u woont. Op basis van een intake/inschrijfformulier en een gesprek wordt uw situatie beoordeeld.

U kunt de zorg zelf inkopen bij elke instelling. Het kan dus zo zijn dat uw kind bij Aan de Hand komt logeren maar dat u via een andere organisatie zorg inkoopt.

Het PGB budget is vrij besteedbaar. U bent verplicht om bij het SVB eenmalig een zorgovereenkomst in te sturen van de organisatie waar u zorg van wilt ontvangen. Wanneer het SVB het administratief heeft geregeld kunnen de rekeningen ingediend worden. Vanaf 2016 betaald het SVB rechtstreeks aan de zorgverlener. Wilt u meer informatie over de PGB tarieven? Neem dan contact met ons op.

 

Zorg vanuit WLZ voor PGB dient aangevraagd te worden op de AGB code van CBC Aan de Hand: 41788149

 

Eigen financiëring

 

U kunt er ook voor kiezen om de bekostigingen zelf te betalen. Voor iedere zorg afname betaald u dan zelf de factuur.