Na Schoolse Opvang (NSO)

Na Schoolse Opvang 

We bieden opvang voor basisschool kinderen uit de kernen Scharendijke en Kerkwerve. Uw kind kan opgevangen worden op maandag, dinsdag en donderdag van 15.00 uur - 18.00 uur. De kinderen worden na schooltijd opgehaald en verblijven bij Aan de Hand totdat de ouders de kinderen komen halen.

De kinderen zitten in groepen van maximaal 12 deelnemers met 1 begeleider.
Er kan gekozen worden voor een inclusief vakantiecontract of een exclusief vakantiecontract. Opgeven kan schriftelijk via de mail of telefonisch.

Hoe ziet de Na Schoolse Opvang bij Aan de Hand eruit? 

Bij aankomst krijgen de deelnemers drinken aangeboden met een appel of banaan. Na het drinkmoment gaan we buitenspelen en bij slecht weer spelen we binnen. Om 16.45 uur eten we een cracker of rijstwafel met een glaasje siroop. Na het eetmoment spelen we opnieuw buiten. In de winter is het vroeg donker, dan spelen we nog binnen totdat de deelnemers worden opgehaald. 

GGD inspectierapporten
Elke aanbieder van Kinderopvang moet op zijn website het inspectierapport ter inzage beschikbaar maken. Wij verwijzen u hiervoor naar de rapporten die via de website www.landelijkregisterkinderopvang.nl in te zien zijn. 

De Geschillencommissie
Per 1-1-2016 zijn wij aangesloten bij de Geschillencommissie. Heeft u klachten, dan kunt contact opnemen via www.degeschillencommissie.nl Onder het kopje downloads kunt u het geschilartikel vinden met de algemene voorwaarden. 

Na Schoolse Opvang +
Aan de Hand is gespecialiseerd om kinderen begeleiding te geven met een autistische stoornis en/of aanverwante psychische stoornis. Om de ouders na schooltijd te ontlasten is er de mogelijkheid om uw kind op te geven voor de Na Schoolse Opvang +.
Het verschil met de Na Schoolse Opvang is dat er gewerkt wordt met kleinere groepen, dit houdt in maximaal 5 kinderen en 1 begeleider. De begeleider  biedt een gestructureerd middagprogramma.

De Na Schoolse Opvang + kost €19,00 per uur. Uw kind kan opgegeven worden schriftelijk of via de e-mail.
Indien de aanmeldingen van de Na Schoolse Opvang + minder zijn als 2 kinderen per dag, dan sluiten de plussers zich aan bij de reguliere Na Schoolse Opvang. Echter een belangrijk verschil is dat er een extra begeleider wordt ingezet om voldoende begeleiding en hulp te geven aan de kinderen. Dit betekent dus dat de groep uit maximaal 12 kinderen bestaat en 2 begeleiders.