Logeren bij Aan de Hand

De logeerplek
Sinds 1 november 2008 is ons begeleidingscentrum geopend. Het gebouw wordt het meest gebruikt voor de logés en de naschoolse opvang. Tijdens het logeermoment worden de kinderen in vier groepen verdeeld, alle vier de groepen hebben een eigen programma wat gemaakt is op de leeftijd van de kinderen.

Programma
In het programma zit een duidelijk dagritme. Ondanks het ritme is er veel variatie qua activiteiten. Door middel van picto's wordt het programma visueel gemaakt, dit bevorderd de zelfredzaamheid en ontwikkeling van de kinderen. Ook de zelfverzorging wordt gestimuleerd door de picto's, zo is er voor het douchen een pictokaart gemaakt met alle handelingen die uitgevoerd moeten worden. Op deze manier zijn er al veel kinderen bijvoorbeeld zelfstandig geworden tijdens het douchen.

Hand-out
Na ieder logeermoment wordt er een Hand-Out op de website geplaatst. Hierin kunt u alleen of samen met uw kind(eren) napraten over alle activiteiten tijdens het logeren.

Werkwijze
Wilt u in aanmerking komen voor individuele- of groepsbegeleiding bij Aan de Hand moeten de financiën geregeld worden. De zorg kan op 3 verschillende manieren worden gefinanciërd, namelijk: 1. Eigen geld 2. Persoonsgebonden Budget (PGB) 3. Zorg in Natura (ZIN)

Eigen geld
Voor iedere zorg afname betaalt u zelf de factuur.

Persoonsgebonden Budget (PGB)

Wanneer u en uw kind behoefte hebben aan ondersteuning in welke vorm dan ook kunt u bij de gemeente een PGB aanvragen. U kunt zich aanmelden in de gemeente waar u woont. Op basis van een intake/inschrijfformulier en een gesprek wordt uw situatie beoordeeld. Enkele gemeentes werken samen, zoals op Walcheren kunnen alle cliënten terecht bij Porthos. Op Schouwen-Duiveland kunt u terecht bij het Centrum Jeugd en Gezin in Zierikzee. Woont u op Goeree-Overflakkee, dan kunt u terecht bij het Jeugd Ondersteunings Team (JOT), deze is bereikbaar via de gemeente. Wij kunnen ook zorg leveren aan personen buiten de genoemde gemeenten. Wilt u een budget aanvragen, maar u heeft geen idee bij welke gemeente u bent aangesloten? Dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen en dan helpen we u graag verder.

Wanneer u een budget krijgt toegewezen is dit tegenwoordig voor 3, 6 of 12 maanden. U kunt de zorg zelf inkopen bij elke instelling. Het kan dus zo zijn dat uw kind bij Aan de Hand komt logeren en dat u via een andere organisatie andere zorg inkoopt.

Het PGB budget is vrij besteedbaar. U bent verplicht om bij het SVB eenmalig een zorgovereenkomst in te sturen van de organisatie waar u zorg van wilt ontvangen. Wanneer het SVB het administratief heeft geregeld kunnen de rekeningen ingediend worden. Vanaf 2016 betaald het SVB rechtstreeks aan de zorgverlener.

 

Zorg in Natura (ZIN)
Indien u geen PGB ontvangt, maar Zorg in Natura kunt u terecht voor tijdelijk verblijf dagbesteding en individuele begeleiding. Per mei 2012 levert Aan de Hand Zorg in Natura via Samenwerkende Zorgboeren Zuid (SZZ). Om Zorg in Natura te ontvangen moet u, net zoals bij PGB, uw kind aanmelden bij de gemeente waar uw woont. Op basis van een intake/inschrijfformulier en een gesprek wordt uw situatie beoordeeld. U krijgt indien de situatie positief wordt beoordeeld een budget toegekend.

Het ZIN budget is per maand te besteden bij 1 zorgaanbieder. U ontvangt geen factuur en hoeft geen administratie bij te houden. Aan de Hand factureert de zorg afname bij de Samenwerkende Zorgboeren Zuid (SZZ), SZZ factureert bij uw gemeente.

Reacties van een tevreden ouder:

''We zijn echt super tevreden over de zorg die jullie leveren. A. knapt gewoon op sinds ze bij jullie kan komen, nu ze ook vaker mag komen i.v.m. klasse 2 indicatie. Echt een dikke pluim die daaraan meewerkt!! Stuk voor stuk, hele lieve mensen die met hart en ook professionaliteit omgaan met de kinderen''!

Groetjes,

Moeder van A.